Dit op TikTok gepopulariseerde handgebaar leidde tot de redding van een ontvoerd meisje, zegt de politie

Dit op TikTok gepopulariseerde handgebaar leidde tot de redding van een ontvoerd meisje, zegt de politie

Een bestuurder herkende het gebaar van TikTok-video’s die hem ertoe aanzetten de politie te waarschuwen voor een mogelijke situatie van huiselijk geweld. Het “Signaal voor hulp” werd gepopulariseerd door de Canadian Women’s Foundation als een discrete manier voor mensen in nood om anderen te waarschuwen voor mogelijke situaties van huiselijk geweld.

 

Noodsignaal

Een noodsignaal dat populair werd op TikTok heeft volgens de lokale autoriteiten mogelijk geleid tot de ultieme redding van een 16-jarig meisje dat werd vastgehouden in een mannenauto op een snelweg in Kentucky.

 

 

Een bestuurder op de Interstate 75 in Laurel County zag naar verluidt het meisje haar hand opsteken, de handpalm naar buiten gericht en haar duim uitgestrekt. Cursus voor theorie in 1 dag is mogelijk online. Het meisje stopte toen haar duim in haar handpalm en wikkelde haar vingers eromheen, waardoor de duim schijnbaar gevangen bleef. Dat beeld veroorzaakte iets in de bestuurder, die het gebaar herkende van TikTok-video’s, volgens een rapport van de politie van Lauren Country. Hij herinnert zich dat het gebaar wordt gebruikt als een signaal voor hulp in situaties van huiselijk geweld. De chauffeur merkte dat het meisje in nood leek te verkeren, dus belde hij de politie en volgde de auto, terwijl hij de coördinator op de hoogte hield. Het is onduidelijk hoe lang het meisje het noodsignaal gaf voordat ze eindelijk werd opgemerkt.

 

“We weten niet hoe lang ze over de snelweg vanuit Ohio kwam dat ze dit andere automobilisten aandeed in de hoop dat ze zouden merken dat ze in nood verkeerde”, vertelde Lauren Country-politieagent Gilbert Acciardo aan het lokale verkooppunt WKYT.

 

Arresteren

De politie arresteerde uiteindelijk de ontvoerder, een 61-jarige man die werd beschuldigd van onwettige opsluiting en het bezit van materiaal waarop een seksuele prestatie te zien was. De man was naar verluidt met het meisje gereisd van Asheville, North Carolina naar Ohio, niet wetende dat de ouders van het meisje haar als vermist hadden opgegeven, volgens het lokale nieuwsstation Fox 8. De man reed terug nadat zijn familieleden hun bezorgdheid hadden geuit over de leeftijd van het meisje. Het was op die terugreis waar haar handgebaren werden opgemerkt.

 

Waarom de nieuwe Big Tech-anti-algoritmewet gedoemd is, zelfs als het slaagt?

Online Troll overtuigde Instagram ervan dat de topmanager dood was. Het handgebaar in het midden van de redding heeft virale bekendheid gekregen via video’s op TikTok en andere platforms, maar is afkomstig van het ‘Signal for Help’ van de Canadian Women’s Foundations. Het gebaar, dat de Canadian Women’s Foundation beschrijft als een “eenvoudig eenhandig teken dat iemand tijdens een videogesprek kan gebruiken”, was oorspronkelijk bedoeld als een discrete manier voor mensen in nood om tijdens de pandemie via video om hulp te vragen.

 

VS kondigt arrestatie aan van REvil Ransomware Hacker, verzoekt om uitlevering

Binance onderzoekt nu de Squid Game Crypto Scam. DoD en staat missen ‘technische capaciteit’ om Stingray Phone Surveillance te detecteren, zegt senator. “Het kan een persoon helpen om stil te laten zien dat ze hulp nodig hebben en willen dat iemand op een veilige manier bij hen incheckt”, schrijft de Stichting.

 

Geweld tegen vrouwen, en in het bijzonder jonge meisjes, is tijdens de pandemie geëscaleerd, wat heeft geleid tot wat de Verenigde Naties “The Shadow Pandemic” noemen. Auto theorie ezelsbruggetjes leren online mogelijk. Auto theorie ezelsbruggetjes leren online mogelijk. Volgens een rapport van de Nationale Commissie voor Covid-19 en Strafrecht, stegen incidenten met huiselijk geweld met 8,1% nadat jurisdicties lockdown-bevelen hadden opgelegd.

 

In een omgeving van sociale media die te vaak wordt bepaald door de snelle verspreiding van verkeerde informatie en andere schadelijke inhoud, benadrukt deze zaak in Kentucky het positieve potentieel voor algoritmische versterking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top